top of page
Gallito_edited.jpg

Gallito is een valkkleurige Lusitano hengst (2011).
Hij is 3e generatie valk* en 1.66 hoog.
 
Gallito loopt Grand Prix Dressuur onder Hester Bischot. In 2022 won hij het Europees Kampioenschap voor Iberische paarden op Grand Prix niveau en samen zijn ze ook level 5 Working Equitation.
Hij is door zowel het Lusitano als het AES stamboek goedgekeurd en is in bezit van Marlies Reibestein, Stoeterij De Hoge Ginkel.
 
Gallito leert verschrikkelijk snel, is onvoorstelbaar makkelijk, hij is voor alles in. Hij springt graag en goed en zelfs alleen! Crossen vindt hij prachtig, met een groep paarden naar de bossen of het strand, alles kan, merries erbij, geen probleem. Hij is, zoals veel Lusitano’s ‘aan’ en 'uit’ te zetten. Moet hij aan het werk, dan doet hij dat graag, wil je zonder zadel aan een lange teugel het bos in, dan kan dat ook. En als je dan opeens alsnog een changementen-serie wil springen, kan dat ook nog!

Hij is onverstoorbaar,  heel dapper en maakt hogere dressuur mogelijk voor een amateur ruiter.
Zijn altijd enthousiaste meewerkende karakter is ongeëvenaard en genetisch verankerd door de eeuwenlange Lusitano hengsten selectie op bruikbaarheid!


Voor dekvoorwaarden en prijs voor diepvries zie

www.stoeterijdehogeginkel.com
 

Gallito's genetische kleurcode AAEeNCr betekent dat hij een dominant 'verander' gen (AA) en een enkel 'verdun' gen (NCr) bij zich draagt. Daarmee heb je 50% kans op een palomino uit een vos, 50% op een valk uit een zwarte of bruine en 50% kans op smokey black uit een zwarte. 

bottom of page