top of page

 veulens in Nederland

Sandro's Spin-Off CDN

Sandro Hit x PRE (Poeta de Susaeta)

Moeder Nacarada's stamt af van Ermitaño III de eerste Elite hengst binnen het PRE studbook (ook de grootvader van Poeta de Susaeta). Hij is de grondlegger van veel Spaanse dressuur lijnen.

Nacarada is een onwaarschijnlijk relaxte merrie die ook bereden wordt.

 

Sandro Hit is met recht de Godfather van de moderne Duitse dressuurpaarden. Hij is de nr één op de lijst van s'werelds best verervende dressuurpaarden. Hij heeft 100'den zeer succesvolle kinderen.

 

Beide hengsten leven niet meer. Spin-off is de generatie laatste veulens.

Er zijn uitzonderlijke Duitse en Spaanse genen voor altijd verbonden in dit sprankelende CDN merrietje.

 

Wij zijn heel benieuwd wat er van dit heel bijzondere paard gaat worden!

17-03-2022

Pushkine de St Jean

Secret x Lusitano (Escorial)

Pushkine is een 3 jarige hengst, een zoon van Secret, de sensationele Wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden, zijn moeder is een dochter van de beroemde Lusitano hengst Escorial (Olympische Spelen gelopen) die op zijn beurt weer afstamt van Spartacus, een stamvader hengst van de dressuurontwikkeling binnen het Lusitano stamboek.

Uit deze combinatie van genen moest iets sensationeels komen. 

Pushkine kan fantastisch bewegen, hij is een imposante verschijning en was de eerste Cross die het haalde naar de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch. Hij wordt nu onder het zadel gereden

2020

Sisley DBD

Mr Diamond x PRE

Uit de grote donkere PRE merrie, Donna Ballerina werd dit jaar bij Stal de Bonte Drie een CROSS veulen geboren. Voor deze merrie was dat haar eerste kruising. Altijd spannend hoe dat zal gaan. De vader was de prachtige KWPN hengst Mr Diamond van Stal van de Sande. Een jonge, veel belovende nakomeling van Sir Donnerhall x First Final,  hun veulen is ook werkelijk beeld- en beeld schoon, met haar enorm lange benen, prachtige hals kan zij kan geweldig bewegen.

18-04-2022

Sonrisa CO

Dynamic Dream x Lusitano

Sonrisa is een prachtig merrie veulen van de sensationele Helgstrand hengst Dynamic Dream en een zeer goed bewegende, beeldschone Lusitano moeder. 

Dynamic Dream slaagde met louter 9' ens en 10' en voor zijn verlichtingstest in Denemarken, om vervolgens Kampioenshengst in Westfalen te worden met vergelijkbare cijfers.

Voor zijn 'karakter en rijdbaarheid' kreeg hij louter 10'en.

Dit gecombineerd met deze grootramige, rui, bewegende Lusitano merrie, zal zeker tot beeldschone uitgroeien. Ze kijkt zeer wakker uit haar ogen en is lekker ondernemend.

2022

Secretly Spanish CDN

Secret X PRE (Poeta de Susaeta)

Moeder Viena De Susaeta is een dochter van de razend populaire  Grand Prix PRE hengst Poeta de Susaeta. Poeta vertegenwoordigde Spanje op de World Championships for Young Dressage horses en scoorde 72%  op zijn eerste PSG in Aken in 2021. Een podium plaats tussen s'werelds beste warmbloeden!

Poeta is zeer nuchter in de omgang en bijzonder fijn te rijden.

Hij was het enige deelnemende paard in Aken dat zelf de afsluitingsceremonie mee liep, alle andere deelnemers hadden daar andere paarden voor bij zich....! 

Vader Secret was een sensatie op het World Championships for Young Dressage Horses. Hij won beide jaren dat hij deelnam.

Na afloop van zijn meerdaagse hengstenkeuring in Duitsland gaven alle vier zijn test ruiters hem een 10 for karakter en rijdbaarheid

Secretly Spanish is compacte, zeer bespierde, beeldschone merrie. 

20-03-2022

Nachtwacht DBD

Toto jr x PRE

Mother Joyero is een donkere PRE merrie van 1.61 wier vader Grand Prix liep. Haar prachtige Toto jr hengstveulen, Nachtwacht, werd geboren in 2018.

Vader Toto jr is een geweldige hengst, gereden door  Edward Gal. Samen wonnen zij de Nederlandse Dressuur Kampioenschappen jaren op rij. Toto jr. stamt van de wereld beroemde hengst Totilas en zijn afstammelingen lijken net zo imposant als hij zelf. 

Nachtwacht is inmiddels 5 jaar oud, schaakmak, wordt professioneel gereden en lijkt veel belovend!

2018

Rumi St Jean

Secret x Lusitano

Moeder Mantra is een grootbewegende Lusitano merrie met een zilveren medaille gewaardeerd binnen het stamboek.

Vader Secret was een sensatie op het World Championships for Young Dressage Horses. Hij won beide jaren dat hij deelnam.

Na afloop van zijn meerdaagse hengstenkeuring in Duitsland gaven alle vier zijn testruiters hem een 10 voor karakter en rijdtbaarheid

Rumi StJean beweegt geweldig en werd in 2021 op het Franse Nationale veulen kampioenschap uitgeroepen tot het kampioens-veulen, opzienbarend naast alle 100% warmbloed veulens!

2021

Suerte CDN

Fontaine TN x PRE

Moeder Olvido is een stoere 6 jarige grootramige PRE schimmel merrie die heel fijn kan bewegen.  

Vader Fontaine TN (Finest x Samarant) is een beeldschone Hannoveraanse hengst , ter dekking bij Team Nijhof. Fontaine kwam als een topper uit zijn aanlegtest en slaagde met een 9 voor de karakter onderdelen. Zijn galop kreeg een 9,5 en draf een 8,5. 

Suerte groeit uit tot een bloedmooie, hoogbenige, rassige merrie.

 Met de grote bewegingen van Suerte's moeder, belooft dat veel goeds. 

2022

Serafino DBD

McLaren x PRE

Serafino is een plaatje van een hengstveulen geboren uit de PRE moeder en de weergaloos mooie KWPN hengst McLaren. 

Serafino had van geboorte af aan het prachtige hoofd, houding en uitstraling van zijn vader.

McLaren is een Duits gefokte hengst, geroemd om zijn bewegingen en vooral geweldige karakter. Onder Dinja van Lieren won hij de Pavo Cup twee jaar op rij en lijkt hij deze zomer naar het WK voor Jonge dressuurpaarden te gaan.

Moge Serafino in zijn voetsporen treden.

2022

Saturn de St Jean

Jovian x Lusitano (Escorial)

Saturn's valk-kleurige moeder is een groot bewegende Lusitano merrie met een zilveren medaille gewaardeerd binnen het stamboek.

Vader Jovian, Andreas Helgstrand's oogappel, was een sensatie op het World Championships for Young Dressage Horses. Hij won beide jaren dat hij deelnam.

Inmiddels loopt Jovian Grand Prix en wordt klaar gestoomd voor de Olympische Spelen in Parijs.

Saturn heeft de valk-kleur van zijn moeder geverfd en is daarmee  de enige valk-kleurige Jovian die er bestaat.

Hij heeft de galop van zijn vader, nu al enorm solide.

2022

Sonnentanz CO

Danciero x Lusitano

Voor de groot bewegende merrie Lusitano merrie Ivy Blue is Sonnentanz haar eerste veulen en dan van niemand minder dan de beeldschone Danciero. Ook een Helgstrand hengst.

Dancierio, als 3 jarige de winnaar van de Hannoveraanse hengstenkeuring heeft aansluitend ook succesvolle deelnames aan het WK Jonge Dressuurpaarden op zijn naam staan.

Met een gemiddelde van een 9,5 was hij daar rechtstreeks sensationeel.  

Danciero is beeldschoon en zijn langbenige zoon Sonnentanz lijkt dat allemaal van zijn vader te hebben mee gekregen

2022

One of a Kind

van Gogh x Lusitano

One of a Kind is een CROSS geboren uit een Lusitano merrie en een KWPN springpaard vader, van Gogh. Hij is gefokt door de Nederlandse Esther Laplooi in Portugal en daar prachtig in het rauwe terrein opgegroeid tot een beeldschone 3 jarige. Hij is inmiddels geruind en naar Nederland gebracht om door niemand minder dan Kirsten Bekkers beleerd te worden. 


Zij is zeer enthousiast over zijn plezierige, leergierige instelling. We zijn benieuwd wanneer we hem voor het eerst op het toneel gaan zien....

2019

SILK de St Jean

Jovian x Lusitano

Moeder Xistosa, Lusitano merrie, was de eerste merrie op Elevage St Jean die een veulen van Jovian ter wereld bracht.

Er zullen er deze zomer nog 2 volgen.

Jovian, een KWPN hengst, in het bezit van Andreas Helgstrand is een droom paard, magistrale bewegingen, waanzinnig plezierig karakter en beeldschoon.  

Zijn zoon Silk de St Jean, die nu nog bruin is, lijkt later wel een schimmel te worden. Hoe mooi is dat, een Jovian schimmel!

2022

SINTRA SV

Las Vegas  x Lusitano

Moeder Bitola is een volle Lusitano merrie, die al meerdere goede 100% Lusitano veulens gebracht heeft. 

Sintra is haar eerste CDN veulen van niemand minder dan PAVO Cup winnaar Las Vegas, een super beweger.

Bij het KWPN kwamen ze superlatieven te kort voor hem. Hij zal de komende periode onder zijn nieuwe ruiter Emilie Scholtens vast hele mooie dingen laten zien.

 Sintra werd op de KWPN keuring verkozen tot meest belovende kruising van het jaar 2022 . 

2022

Secret Poët

Secret x PRE (Poeta de Susaeta)

Secret Poët (SEP) is een hengstveulen van de Wereldkampioen Jonge Dressuurpaarden Secret. Zijn grootvader (Poeta de Susaeta) nam ook deel een het WK Jonge Dressuurpaarden voor Spanje.

Poeta is één van de weinige hengsten die zich met de internationale dressuurtop kan meten, zonder een druppel warmbloed in zijn aderen.

 

SEP is op de foto's pas een paar uur oud, maar 'he oozes' als hij beweegt. Wij hebben hoge verwachtingen van SEP. 

2022

Odazzi DBD

Dettorri x PRE

Mother Joyero is een donkere PRE merrie van 1.61 wier vader Grand Prix liep. Haar prachtige  Dettori hengstveulen, Odazzi DBD, werd geboren in 2018.

Vader Dettori is een beeldschone geweldige KWPN hengst, die inmiddels onder Dominique Fillion zijn  debuut gemaakt heeft in de Zware Tour en daar een mooie toekomst tegemoet ziet.

 

Odazzi is inmiddels onder het zadel, hij is heel fijn en makkelijk te rijden. Hij is inmiddels verkocht aan een heel blije eigenaresse.

2019

bottom of page